Lentile ochelari – cum să îi alegi corect

Când vine vorba despre lentile ochelari, fiecare dintre noi trebuie să clarificăm ce ne dorim, deoarece acestea pot fi de multe feluri. Începând de la cele colorate și până la lentilele cu dioptrii.

Cele mai vechi lentile au fost confecționate din cristal șlefuit în secolul I și rama era formată din fier sau argint. După această perioadă au apărut ochelarii arcuiți fabricati din os, aramă sau argint, aceștia trebuiau ținuți constant în mână, devenind destul de incomod.

Lentile ochelari – care ți se potrivesc?

Alegerea corectă depinde de mai multe criterii, acestea fiind: rețeta medicală în primul rând, stilul pe care îl are fiecare persoană în parte, dar și de preferințele personale.  Lentilele sunt confecționate dintr-o varietate de materiale.

Lentile ochelari

După cum știm, cele mai clasice și folosite lentile sunt produse din sticlă deoarece au o rezistență mult mai mare, iar suprafața este mai dură. Minusul pe care îl au însă, este faptul că sunt mai grele, creând senzația de discomfort.

Lentile ochelari din plastic – Mult mai ușoare și rezistente la impact, fiind o alegere foarte bună pentru copii sau adulți cu o viață activă. Sunt subțiri și pot fi montate pe orice tip de ramă. Dezavantajul pe care îl au acestea este faptul că se zgârie ușor suprafața daca nu sunt întreținute corespunzător.

Pe lângă aceste două variante, mai există multe altele precum lentile din policarbonat, monofocale, bifocale și progresive. Indiferent de ce anume cauți, te invităm să intri pe site-ul nostru, avisia.ro, și să vezi în funcție de ceea ce îți dorești, produsele pe care noi ți le punem la dispoziție. Sute de modele pentru toate gusturile. În cazul  în care ai nelămuriri, poți oricând să ne contactezi, iar un operator te va ajuta și ghida să găsești ceea ce cauți. Nu mai sta pe gânduri! Intră chiar acum în lumea ochelarilor.