Perle naturale la Iris Boutique- Bijuteriile nemuritoare.

Încă din antichitate s-a observat interesul oamenilor pentru perle naturale (sau sălbatice). Acestea au reprezentat bogăția, poziția înaltă, de conducere chiar, a persoanelor ce le purtau. Acestea dețineau o importanță atât de mare încât erau dăruite regalității, fiind purtate o perioadă doar de această clasă socială. Cu timpul, perlele sălbatice au fost învăluite de mister, legende și mituri. În China antică acestea reprezentau puritatea purtătorului, în Evul Mediu cavalerii le credeau totemuri de protecție pe câmpul de luptă, iar grecii antici le considerau lacrimile zeilor. Golful Persic ajunsese centrul comercial principal cu perle naturale datorită numărului mare de stridii găsite pe teritoriul acestuia.

Cu o istorie așa bogată, aceste mici corpuri rotunde și sidefate s-au menținut în topul celor mai prețioase pietre. Și pe bună dreptate! Înainte de apariția perlelor de cultură, acestea se puteau procura doar prin scufundări în mare, la adâncimi de peste 30m. Și din păcate, de multe ori această metodă era ineficientă deoarece o tonă de stridii putea da un maxim de cinci perle de calitate.

perle naturale

Perle naturale pentru un look clasic ce nu va da greș niciodată!

Producția perlelor naturale de cultură este considerată o metodă mult mai sustenabilă, prietenoasă mediului. În trecut acestea au fost recoltate excesiv, cauzând diminuarea numărului stridiilor, aproape dispariția lor. Perlele de cultură își păstrează proprietățile și sunt aceleași perle care s-ar forma spontan pe fundul mării.

Iris Boutique vă aduce o gamă variată de bijuterii din perle naturale. Brățări, cercei, coliere, inele, până și tiare pe care le găsiți pe site-ul principal, în categoria bijuterii damă.

Minunatele produse pe care le aveți la dispoziție ar putea fi accesoriul cheie ce vă va îmbina ținuta și îi va aduce acel aer clasic, stilat, elegant de care are nevoie. Este de prisos să menționez evidentul fapt că aceste sidefate perle nu își vor pierde niciodată esența, fapt dovedit în sutele de ani în care acestea au reprezentat accesoriul de top în aproape toate culturile existente, încă din Evul Mediu.

Iris Boutique vă stă la dispoziție cu livrare și plată online, opțiunea de retur și garanție. Întreținerea perlelor naturale este una simplă, dacă este realizată corect. Produsele trebuiesc șterse cu o pânză moale sau în cel mai rău caz, spălate cu substanțe blânde, fără chimicale. Acestea sunt sensibile la parfum și substanțe cu acizi. Le puteți păstra într-o cutiuță tapițată, dar nu într-un loc slab aerisit sau uscat deoarece se pot usca. Dacă purtați des aceste perle naturale este recomandat să mergeți măcar o dată pe an la bijutier pentru o curățare aprofundată și corectă.