Shake proteine – greşeli frecvente de consum

Majoritatea persoanelor care consumă un shake proteine pentru creşterea masei musculare, forţei şi performanţei fizice. Shake-urile proteice sunt benefice pentru atleţi şi pentru cei care se antrenează pentru a construi muşchi, pentru a slăbi şi nu numai. Când vine vorba despre slăbit acestea pot să fie o modalitate convenabilă prin care să se menţină o dietă echilibrată fără calorii nedorite.

Un shake proteic poate fi făcut simplu din apă şi un supliment pudră proteică fiind o soluţie foarte convenabilă pentru persoanele care sunt mereu active. Însă, pentru a fi cu adevărat utile este bine să eviţi anumite greşeli.

Greşeli de evitat atunci când consumi shake proteine

Este recomandat ca un shake proteine să fie consumat cât mai rapid după antrenament pentru a putea avea beneficii mai mari. Cea mai mare greşeală este să consumi shake-ul de proteine alături de o masă bogată în proteine. Corpul uman are o limită în ceea ce priveşte consumul de proteine, aşadar, dacă îi oferi organismului mai multe proteine decât este necesar atunci vei face mai mult rău decât bine.

Dacă ai intoleranţă la lactoză atunci este bine să eviţi proteinele din zer. Dacă nu eşti sigur dacă ai intoleranţă la anumite ingrediente atunci este recomandat să începi cu o doză mică pentru a vedea cum reacţionează organismul tău.

Alt articol de blog : Cameră frigorifică – ce trebuie să ai în vedere când o alegi?

shake proteine

O altă greşeală frecvent întâlnită atunci când se consumă shake proteine este aceea de a înlocui o masă întreagă cu acesta. Poţi adăuga fructe sau legume deoarece acestea pot creşte volumul de carbohidraţi sănătoşi şi fibre din shake-ul tău.

Adoptă un regim alimentar sănătos pentru a avea rezultatele dorite

Este important să eviţi să consumi numai shake proteine deoarece organismul uman este construit pentru a beneficia de toţi nutrienţii esenţiali. Indiferent dacă ai în vedere să slăbeşti sau să creşti masa musculară, este important să ai un regim alimentar sănătos şi echilibrat pe baza nevoilor organismului tău. Dacă doreşti să cumperi shake proteine de calitate vei putea alege dintr-un sortiment bogat din magazinul online www.pronaturasport.ro.

Următorul articol de blog : Încălțăminte bărbați – Cum să îți alegi încălțămintea potrivită?